Brillenwinkel
Dat mag
gezien worden
Hoortest
Dat mag
gezien worden
Audicien
Dat mag
gezien worden
Opticien
Dat mag
gezien worden

Hoe gezond zijn uw ogen?

Waar een opticien alleen kijkt naar uw gezichtsscherpte en eventuele brilsterkte, bepaalt de optometrist de gezondheid van uw ogen in zijn geheel. Het beroep optometrist is wettelijk erkend en geniet hierdoor titelbescherming. 

Wat is optometrie?

Optometrie

Een optometrist is paramedisch opgeleid om de gezondheid van uw ogen te beoordelen. We denken hierbij aan het beoordelen van staar, maculadegeneratie en glaucoom. Onze optometristen zijn speciaal opgeleid om oogaandoeningen in een vroeg stadium te herkennen, mogelijk nog voordat u dit zelf merkt.

Hiernaast houdt de optometrist zich bezig met het onderzoeken en behandelen van droge ogen, de zorg rondom refractiechirurgie zoals ooglaseren en het behandelen van problemen met de samenwerking tussen de ogen. Indien nodig werkt onze optometrist nauw samen met de oogartsen in de regio. 

optometrist

Kom langs voor een optometrisch onderzoek:

  • als in de familie een oogaandoening voorkomt, zoals maculadegeneratie of glaucoom
  • wanneer u klachten heeft zoals branderige, tranende of jeukende ogen
  • als na de oogmeting in onze winkel nader onderzoek gewenst is
  • bij klachten zoals hoofdpijnklachten.
  • als u uit preventief oogpunt wilt weten hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is
Droge ogen

Droge ogen

Wij zien vaak cliënten met klachten als gevolg van droge ogen. Denk bijvoorbeeld aan branderige ogen, wisselend zicht, tranende ogen of een drukkend gevoel op de ogen. Deze klachten worden veroorzaakt door verschillende aan droogte gerelateerde oorzaken.

Herkent u een van bovenstaande symptomen? Tijdens een ‘droge-ogen-onderzoek’ bekijkt onze optometrist of een vorm van droge ogen de oorzaak van uw klachten is en stelt samen met u een behandelplan op.

Neem direct contact op