Brillenwinkel
Dat mag
gezien worden
Maak direct een afspraak!
Hoortest
Dat mag
gezien worden
Maak direct een afspraak!
Audicien
Dat mag
gezien worden
Maak direct een afspraak!
Opticien
Dat mag
gezien worden
Maak direct een afspraak!

Hoe gezond zijn uw ogen?

Waar een opticien alleen kijkt naar uw gezichtsscherpte en eventuele brilsterkte, bepaalt de optometrist de gezondheid van uw ogen in zijn geheel. Het beroep optometrist is wettelijk erkend en geniet hierdoor titelbescherming. Wilt u weten hoe gezond uw ogen zijn? Breng dan een bezoek aan de specialist in oogzorg!

Wat is optometrie?

Optometrie

Hoe gezond zijn uw ogen? Ontdek het bij onze Optometrist

Een optometrist is paramedisch opgeleid om de gezondheid van uw ogen te beoordelen. Denk hierbij aan het beoordelen van staar, maculadegeneratie en glaucoom. Onze optometristen zijn speciaal opgeleid om oogaandoeningen in een vroeg stadium te herkennen, mogelijk nog voordat u dit zelf merkt. Hiernaast houdt onze optometrist zich bezig met het onderzoeken en behandelen van droge ogen, de zorg rondom refractiechirurgie, zoals ooglaseren, en het behandelen van problemen met de samenwerking tussen de ogen.

optometrist

Wanneer brengt u een bezoek aan de optometrist?

Heeft u last van uw ogen? Wilt u zeker weten dat alles in orde is met uw zicht? Breng dan een bezoek aan de optometrist.
Kom zeker langs voor een optometrisch onderzoek in de volgende gevallen:

  • als een oogaandoening, zoals maculadegeneratie of glaucoom, voorkomt in uw familie
  • als u last heeft van branderige, tranende of jeukende ogen
  • als na de oogmeting in onze winkel nader onderzoek gewenst is
  • als u klachten zoals hoofdpijn ervaart
  • als u wilt weten hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is
Droge ogen

Vraag raad aan de optometrist bij droge ogen

Wij zien vaak cliënten met klachten ten gevolge van droge ogen. Denk bijvoorbeeld aan branderige ogen, wisselend zicht, tranende ogen of een drukkend gevoel op de ogen. Deze klachten worden veroorzaakt door verschillende aan droogte gerelateerde oorzaken. Herkent u een van bovenstaande symptomen? Tijdens een ‘droge-ogen-onderzoek’ bekijkt onze optometrist of een vorm van droge ogen de oorzaak van uw klachten is. Vervolgens stellen we samen met u een behandelplan op. Heeft u nog vragen? Stel ze via het contactformulier.

Neem direct contact op